İnternet

İnternet
Android

Pokemon Go Nedir ? Pokemon Go İçin Emniyete Dalan Kullanıcı !

Android ve iOS İşletim Sistemi İçin Mobil Oyun Pokemon Go


Merhaba Teknogip okurları Nintendo şirketinin üretmiş olduğu mobil oyun olan Pokemon Go henüz ülkemizde resmi olarak yayınlanmadı ama Android işletim sisteminde APK olarak ya da iOS işletim sisteminde ülke değiştirerek yükleyebiliyoruz. Pokemon Go oyunu sayesinde mobil cihazımızın kamerasını açarak hunharca pokemon  avına çıkıyoruz. Türkiye'de Pokemon Go oynayan bir kullanıcı , pokemon arayışısı sırasında göz altına alındı. Pokemon Go  uygulaması yayınlandıktan sonra dünya genelinde ciddi derecede oynayan bir kullanıcı topluluğu ortaya çıktı. Elimizden düşürmediğimiz telefonlarda şimdi kamerası açık bir şekilde pokemon  yakalamaya çalışıyoruz.  Pokemon Go oyunu açık alan üzerinde cep telefonumuzun kamerası açık bir şekilde oynanıyor. Pokemon Go oynayan bir kullanıcı  pokemon ararken bir ceset bulmasına yol açmıştı. Bir YouTuber  pokemon arayışı sırasında vurulmuştu.  Türkiye'de yaşanan olayda Ekşisözlük 'ten Zasch adlı kullanıcı Pokemon GO oyunu sırasında pokemon ararken göz altına alınmasına neden oldu. Zasch adlı kullanıcının açıklamasını aşağıdaki görselden okuyabilirsiniz.


Son dönemlerde ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı emniyet güçleri diken üstünde. Tabii ki bu oyun kamera açık oynandığı için emniyet güçleri , '' Bu adam kamera ile karakolun fotoğrafını  mı çekiyor '' diye düşünerek  Zasch adlı kullanıcıyı göz altına almışlar. Polisler sorgu üzerindeyken insanın '' Abi vallaha pokemon avlıyordum '' demek  Pokemon Go oyunundan bihaber olan polis için ne kadar saçma geliyor değil mi ? Sonuç olarak Zasch kendini anlatarak paçasını kurtarmış sizde lütfen dikkatli olun. 

Pokemon Go oyununun gazına gelerek her yerde AR modunda  pokemon arayışını sürdürmeyiniz. AR modunu kapatarak pokemon ararsanız daha kolay bir şekilde pokemon bulabilirsiniz. Aksi takdirde  insanlar sizleri yanlış anlayabilir , dikkat edin..

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.