İnternet

İnternet
Gündem

Freedom 251 Satışa Sunuluyor !

Hindistan'da Satılan  Telefon Freedom 251  Satışa Sunuluyor



Hindistan'da  Yalnızca 3$ 'a Satılan Cep Telefonu Freedom 251 , Haftaya Satışa Sunuluyor ! 

3$ fiyatıyla dünya da ses getirmeyi başaran Freedom 251 , önümüzdeki hafta satışa sunuluyor. 

Piyasaya adının çıkmasından sonra uygun fiyatıyla herkesin almayı istediği mobil cihaz Freedom 251, nihayet haftaya satışa çıkıyor. Hindistan Merkezinde kurulu olan Ringing Bells firması tarafından üretilen mobil cihaz , Hindistan 'da 251 Rupilik bir fiyata satılacak.

Freedom 251 mobil cihazının fiyatını döviz hesabı yaparsak  10 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Yani 10 TL gibi bir fiyata akıllı telefon sahibi olmak kulağa harika geliyor öyle değil mi ?  Ringing Bells isimli firmanın CEO'su Mohit Goel , ön siparişler için 200.000 adet stoğun dağıtılmaya hazır olduğunu  açıkladı ve  Mohit Goel , yüksek derecede satış rakamlarına ulaşmayı beklediğini söyledi.






Freedom 251 mobil cihazının teknik özelliklerine gelecek olursak , 1.800mAh batarya , çift simkart desteği,  1 ciganiga rem ( GB RAM ) , 8 ciganiga ( GB ) depolama alanı , 8 MP arka kamerya , 3.2 MP ön kamera , 1.3GHz hızında işlemciye sahip olacak.
Freedom 251 boil cihazının fiyatının yalnızca 10 TL olacağını düşünürsek bu fiyata oldukça iyi özelliklere sahip olduğunu görüyoruz.

Freedom 251 , Türkiye 'de  ne kadar yüksek rakamlı fiyatlara satılacağını ilerde göreceğiz. 

Türkiye'de 10 TL'lik Freedom 251 Mobil Cihazının ÖTV 'si 160 TL Olacak ! 

Şimdiden belirtelim : Hindistan da  3$ döviz hesabıyla 10 TL 'ye satılan Freedom 251 mobil cihazının Türkiye deki minimum  fiyatı 200 TL 'yi geçecek. Bunun nedenine gelecek olursak ; 

Türkiye'de ÖTV ( Özel Tüketim Vergisi ) kanununa göre cep telefonlarına %25  vergi uygulanıyor.  Ancak ÖTV kanunu bu oranla da sınırlı değil.  Cep telefonlarına  yapılan bir başka oran olarak asgari ÖTV  tutarı uygulaması da  bulunuyor.  Geçtiğimiz yıllarda bu tutar 120 TL 'idi . Yani en ucuz cep telefonu 1 TL bile olsa  minimum  120 tl ÖTV geldiğinden 121 TL 'ye alacaktık.  

ÖTV ( Özel Tüketim Vergisi ) 'ne uygulanan asgari tutar uygulaması Bakanlar Kurulu tarafından arttırılabiliyor. Bu yıl ( 1 Ocak 2016 )  Resmi Gazete 'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararına göre  cep telefonlarına uygulanan ÖTV asgari tutarı 160 TL'ye yükseltildi.  

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

4 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.