İnternet

İnternet
Gündem

Türk YouTube Kanalları Vergi Ödeyecek !

Türk YouTube Kanalları Maliye Bakanlığının  Kararıyla Vergi Ödeyecek 



Maliye Bakanlığının aldığı karara göre video paylaşım sitelerinden vergi alınacak ! Maliye Bakanlığı YouTube ve Dailymotion gibi internet üzerinden video paylaşarak gelir sağlayan Türk kullanıcılardan vergi alınmasıyla ilgili çalışmalara başladı.

YouTube video paylaşım sitesi üzerinden gelir elde eden Türk kullanıcıları için vergi alınması konusunda uzun süredir tartışmalar yaşanılıyordu . Bu tartışmalara Maliye Bakanlığı son noktayı koydu !  YouTube 'dan gelir sağlayan Türk kullanıcıları için uygulanacak verginin detayları haberimizde ...



İnternet üzerine vergi gelmesi sizce doğru mu ? 

İnternet üzerinde bulunan yer alan servisleri tarafından kazanç sağlayan Türk kullanıcılar ,  elde ettiği kazancın vergisini ödemiyor. Bu durumdan dolayı , internet üzerinden elde edilen gelirler vergiye tabi olmalı mı ?  olmamalı mı  ? tartışmaları uzun zamandır ülkemizde sürüyordu .  ( Tabii ki vergi alınmamalı ) 

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı bu tartışmalara son vererek  sosyal ağ üzerinden reklam yaparak gelir elde edenler için vergiye tabi tutulacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından  video paylaşım siteleri olan YouTube ve Dailymotion  gibi siteler için bir açıklamada bulundu. 



İnternet üzerinde izlenilen video oranının her yıl katlanarak arttığını belirleyen yetkililer , Dailymotion , YouTube gibi internette video paylaşımı yapan internet siteleri üzerinden gelir sağlayan Türk kullanıcıların hesaplarını kontrol ediliyor. İnternet üzerinden para trafiği  tespit edilen yani gelir elde  eden kullanıcılardan vergi alınmaya başlandığı söyleniyor. 

Türk Kullanıcılar Alınacak Vergilerden Kurtulmak İçin KKTC'ye Gidiyorlar ! 

İnternete getirilen bu vergilerden sonra  uyanık Türk kullanıcıları vergilerden kaçmak için  hesaplarını KKTC'ye taşımış .  Maliye Bakanlığı , KKTC 'ye hesaplarını taşıyan kullanıcıların vergi ödemesini sağlamak için gerekli bir takım düzenlemeler getirecek. 

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.