İnternet

İnternet
Gündem

Akıllı Cihazlara TRT Bandrol Vergisi Geliyor !

Bütün Akıllı Cihazlara %8 Oranında TRT Bandrolü Vergisi Geliyor



Merhaba Teknogip okurları bu gün resmi gazete yayınlanan habere göre Bakanlar Kurulu ile internet bağlantısı yoluyla televizyon ve radyo yayınlarını alabilen bütün akıllı cihazlardan TRT Bandrol vergisi alınacak. Geçtiğimiz zamanlarda   sadece '' dahili ''  Televizyon - radyo  alıcısı olan cihazlara uygulanan TRT Bandrolü , Bakanlar Kurulu 'nun  almış olduğu yeni kararla birlikte  daha geniş bir alanı sağlayacak.  Alınan bu karara göre  dahili bağlantı olmasa bile internet üzerinden kurulan Televizyon ve radyo bağlantısı  yayınlarını alabilen bütün akıllı cihazlardan TRT Bandrol Vergisi  alınacak.

Geçtiğimiz sene alınan karara göre sadece dahili bağlantıyla televizyon ve radyo yayınlarını alabilen akıllı telefonlara uygulanan bandrol vergisine bu gün bir yenisi daha da eklendi. Bu günkü alınan karara göre internet bağlantısı aracılığıyla direk olarak ya da  herhangi bir donanım ve ya yazılım aracılığıyla birlikte televizyon ya da radyo yayınını alabilen akıllı cihazlar da TRT Bandrol Vergisi ödeyecek. Bu günkü yapılan değişikliklere göre  akıllı cihazlarında dahili alıcı olanlar için önceden belirlenen bandrol ücreti oranı %6 'dan %7 oranına çıkartıldı.  İnternet aracılığıyla birlikte televizyon ve radyo yayınlarını alabilen akıllı cihazlar için ise %6 oranında bandrol ücreti alınacak. 

Bu gün Resmi Gazete aracılığıyla birlikte alınan karara göre  sadece mobil cihaz olan telefonlarımızdan vergi alınmayacak. TRT Bandrol vergisi alınacak cihazlar arasında tabletler ve bilgisayarlar da bulunuyor yani bütün akıllı cihazlardan vergi alınacak. Alınan bu kararın ardından ülkemizde satılan akıllı cihazlara yani  telefon , tablet ve bilgisayar fiyatlarına artan maliyetler gerekçesiyle büyük bir ihtimalle zam yapılacağını düşünüyorum.

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.