İnternet

İnternet
Android

Android İçin Batarya Tasarrufu Önerileri !

Mobil Cihazlarınız İçin Batarya Tasarrufu Önerileri 


Merhaba Teknogip okurları bu makalemizde hayatımızın her anında yanımızda bulunan mobil cihazlarımızın yani telefonlarımızın  batarya ömrünü uzatmaya yarayabilecek önerileri paylaşacağım. 

Bildiğimiz gibi  mobil cihazların özellikleri her geçen gün artıyor. Mobil cihazların işlevleri her geçen gün artmasına rağmen ,  akıllı cihaz denince akla gelen pil kullanım süresi ters orantı gösteriyor. Eski cep telefonlarına bakacak olursak , şarjları  4 - 5 gün boyunca  bitmeden kullanılabiliyordu .  O dönemlere örnek verecek olursak efsaneleşmiş bir telefon olan Nokia 3310 reyizi gün boyunca kullan pili bana mısın demezdi. Günümüz akıllı cihazlarına bakacak olursak bataryaları 2 - 3 yıl gibi bir sürede yıpranmaya uğruyor ve bu yıpranmadan dolayı  telefonları gün sonuna kadar bile kullanamıyoruz. Bu makalemizde özellikle Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarımızda yapılabilecek batarya tasarrufu  önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.



Android İşletim Sistemine Sahip Mobil Cihazlar için Batarya Tasarrufu Önerileri 

Mobil Cihazlarınızda Canlı Duvar Kağıdı Özelliğini Kullanmayın ! 

Canlı duvar kağıdı özellikle Samsung markasına sahip mobil cihazların Touchwiz arayüzüne özel olarak sunuluyor. Canlı duvar kağıtlarını  Play Store market uygulaması sayesinde  Android işletim sistemine sahip diğer marka cihazlar da kullanabiliyor.  Mobil cihazlarımıza uyguladığımız bu tür kişiselleştirmeler oldukça hoş ve arkadaşlar arasında havalı olsa da  pil tüketimi açısından son derece acımasızlar. Mobil cihazlarınızda bataryanın uzun ömürlü ve stabil olması için bu tür duvar kağıtlarından uzak durmanızı öneririz.

Mobil Cihazlarınızda Koyu Renkli Duvar Kağıtlarını Tercih Edin ! 

Mobil cihazlarınızda ana ekran ve ya kilit ekranına duvar kağıdı koyarken mümkün olduğunca siyah ve siyah tonlarında  duvar kağıdı kullanın.  Hatta  mobil cihazınızın tamamen stabil ve yüksek oranlı performansa sahip olmasını istiyorsanız  telefonunuzda tek renge ayarlayarak  baştan aşağı siyah renge büründürebilirsiniz.
Play Store market uygulamasından indirdiğimiz WhatsApp  vs. gibi uygulamaların  duvar kağıdını değiştirebileceğimiz uygulamalar da siyah  rengi tercih edin . 

Mobil Cihazlarınızda Ekran Parlaklığı Ayarlarında Otomatik Ekran Parlaklığı Özelliğini Devre Dışı Bırakın ! 

Mobil cihazlarımızda bir çok işlevsel işe yarıyabilen özellik bulunuyor. Kullanıcı olarak baktığımızda otomatik ekran parlaklığı  ilk bakışta oldukça kullanışlı bir özellik olarak gözüküyor. Ekran parlaklığı bulunduğu ortamın ışığına göre otomatik ayarlanması sizce de  kullanışlı değil mi ? -  Aslında değil .  Çünkü otomatik parlaklık özelliği her zaman ihtiyacımız olan ekran parlaklığından fazla bir parlaklık sunacaktır.  Bu yüzden tavsiye olarak mobil cihazlarımızın ışığını manüel bir şekilde ayarlayın ve mümkün olduğunca  ekran parlaklığını en düşük seviyede tutun .  Gerekli olduğu durumlarda ekran parlaklığını manüel  bir şekilde ihtiyacınız kadar arttırın.  Ayrıca sağlık açısından bakacak olursak  mobil cihazınızın parlaklığını en düşün sevide tutarak kullanmak göz sağlına yarar sağlar. 

Mobil Cihazlarınızda Titreşim Desteğini Kapatın ! 

Mobil cihazlarımızda titreşim yarar sağlıyabiliyor fakat telefonun sesi açıkken bile titreşim kullanmanın bir anlamı yoktur.  Titreşim özelliğini hele ki  ses seviyesi  en sondayken  kullanmak tamamen ziyandır.  Gereksiz yere mobil cihazımızda titreşim desteğinin açık olmasıyla birlikte devreye giren titreşim motoru telefonun şarjını  tüketir. Titreşim özelliğini amacına uygun olarak  okul , toplantı vb. gibi ortamlarda kullanın.

Mobil Cihazlarınızda Ekran Zaman Aşımı Süresini Düşürün ! 

Mobil cihazlarımızı kullanmadığımız zamanlarda ekran  açık halde neden kalsın ?  Bu yüzden ekran ışığını kapatmak için zaman aşımı  devreye giriyor. Ekran zaman aşımı süresini mümkün olduğunca kısa tutun. Böylece  telefonu kullanmadığımız zamanlarda ve ya ekranı kapatmayı unuttuğumuz zamanlarda  ekran otomatik olarak kısa süre içerisinda kapansın. Ekran zaman aşımı süresi ne kadar uzun olursa mobil cihazımızın pili o kadar çabuk biter. 

Mobil Cihazlarınızın Her Zaman Akıllı Olmadığına Dikkat Edin ! 

Mobil cihazlarınızı üreten geliştirici firmalar tarafından  üretilen özelliklere bakacak olursak çoğu göz boyamak ya da kullanıcıyı estetik açıdan etkilemek için  ön plana çıkarılmış bir çok özellik barındırıyor. Telefonun marka ve modeline göre tasarlanmış bu tür özellikleri cihazımızda araştırıp devre dışı bırakarak pil tasarrufu sağlayın. 

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.