İnternet

İnternet
iOS

iOS Cihazınızın Pil Ömrü Ne Duruma Geldi ?

iOS İşletim Sistemine Sahip Cihazınızın Pil Ömrü Ne Duruma Geldi ? 


Merhaba Teknogip okurları bu gün sizlerle kullanmış olduğunuz iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarımızın pil ömrünün ne duruma geldiği konusunda bir makale paylaşıyorum. Cebinizden ayırmadığınız iPhone mobil cihazınızın pil ömrü ne durumda hiç düşündünüz mü ?  Detaylar makalemizin devamında ...

Akıllı cihazlar hayatımıza girdiğinden itibaren bize getirdikleri en büyük sorun pil ömrünün yeterince uzun gitmemesi olmuştur. Mobil cihazlarımız olan iPhone ve ya iPad model cihazlarımızın bataryası hiç bir zaman istediğimiz kadar gitmemiştir. Bu yüzden  herhangi bir yere giderken mutlaka gittiğimiz yere şarj cihazı ya da taşınabilir şarj aletleri olan powerbank cihazları taşıyoruz. Eğer bu iki cihazı yanımıza almayı unutmuşsak , gittiğimiz yerden eve dönene kadar telefonun şarjının dayanması için dua ediyoruz. İşimizi duaya bırakmamak için mobil cihazımızın pil ömrünün ne durumda olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu makalenin devamına iPhone ve ya iPad - iPad Touch cihazlarımızın pil ömrünün ne durumda olduğunu nasıl öğrenebileceğimizi anlatacağım. 

iPhone Batarya Ömrünün Ne Halde Olduğunu Nasıl Anlarız ? 

Uygulama geliştiricilerinin tasarlamış olduğu bir uygulama sayesinde iPhone cihazlarımızın batarya ömrünün ne duruma geldiğini anlayabiliyoruz.  Coconut Battery uygulaması iile birlikte iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarımızın pili ile ilgili bilgileri detaylı bir şekilde öğrenebiliriz. Uygulama şuan AppStore mağazasında yer almıyor ve şimdilik sadece Mac cihazlar ile uyumlu. Coconut Battery uygulamasını bilgisayarınıza kurduktan sonra iOS işletim sistemine sahip cihazlarınızı bilgisayara bağlıyarak pil bilgilerini  detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Coconut Battery Uygulamasıyla birlikte iOS işletim sistemine sahip cihazınızın :

 Tasarlanmış pil kapasitesini ( İlk zamanlarda ki pil ömrü )
 Mevcut durumda bulunan pil kapasitesini  ( Şuan ki pil ömrü )
 Pil üretim tarihini 
 Pil döngü sayısını ( Tam şarj dolum sayısı )
 Pil durumu bilgilerini öğrenebilirsiniz.

Coconut Battery uygulamasını indirmek ister misiniz ?  Coconut Battery uygulamasını indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir. 



Coconut Battery Uygulaması İle iPhone'un Pil Ömrünü Nasıl Ölçebilirim ? 

Mac bilgisayarınıza Coconut Battery uygulamasını kurun. (Setup > next > next > finish)
Uygulamayı kurduktan sonra iOS işletim sistemine sahip mobil cihazları bilgisayarınıza bağlayın. 
Coconut Battery yygulama ekranından iOS Device sekmesini ulaşın.
Artık iOS işletim sistemine sahip cihazınızın detaylı pil ömrü karşınıza gelecektir. Örnek verecek olursak aşağıdaki görsele bakınız !



Apple Cihazların Pil Ömürleri Nedir ? 

Apple orjinal cihazlarının pil - batarya  ömürleri aşağıdaki gibidir. 

iPhone : 500 tam şarj dolum döngüsü süresince  orjinal şarj kapasitesinin %80 'i kadarını koruyacak şekilde üretilmiştir.

Apple Watch : 1000 tam şarj dolum döngüsü süresince orjinal şarj kapasitesinin % 80' i kadarını koruyacak şekilde üretilmiştir. 

iPad - iPad Touch : 1000 tam şarj dolum döngüsü süresince orjinal şarj kapasitesinin % 80' i kadarını koruyacak şekilde üretilmiştir. 

Pil Döngüsü : Cihazınızın bataryasının %100 şarjının tüketilmesi bir pil döngüsü anlıma gelmektedir.  Ancak bu tüketimin tek seferde kullanılmasına gerek yoktur. 

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.