İnternet

İnternet
Android

Akıllı Cihazlarınızın Ömrünü Uzatacak İpuçları !

iOS -Android İşletim Sistemine Sahip Akıllı Cihazlarınızın Ömrünü Uzatacak İpuçları 






Merhaba Teknogip okurları bu makalemizde akıllı cihazlarımızın ömrüne ömür katabilecek ipuçlarını sizler için için listeledik. Sizde akıllı telefonunuzun uzun ömürlü olmasını isterseniz aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Günümüzde akıllı cihazlar hayatımıza girdiğinden beri onları nasıl daha stabil kullanabileceğimiz konusunda araştırmalar yapıyoruz. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak  akıllı telefonunuzdan daha iyi verim alarak  en stabil haliyle kullanabilirsiniz.  Akıllı  telefonunuzun ömrünü uzatacak ipuçları makalemizin devamında ...

Akıllı Cihazlarınızı Koruyun ! 

Bir akıllı cihaza sahip olduğunuz anda yapmanız gereken ilk şey onu korumak için koruyucu ürünlerle kullanmanızdır. Bu koruyucu ürünlerin fiyatı kalitesine göre değişiyor fakat 20 TL fiyatı geçmez . Eğer yurt dışından getirme imkanınız varsa 5 TL fiyatı geçmeyecektir. Koruyucu olan kılıflar ( case) ve ekran koruyucu camlar (tempered glass)  ile akıllı cihazımızı kullanmalıyız. Bu tür koruyucu araç gereçleri kullanmak durumunda  akıllı telefonunuz yere düşse bile kasa ve ekranında gerçekleşebilecek olan darbeleri önler ve bizi oluşabilecek masraflardan korur. Ayrıca sürekli yeni telefonlar çıkıyor ve sizde sürekli telefon modelinizi değiştiriyorsanız  2.el cihaz satışı sırasında  telefonunuzun fiyatını yüksekten satabilirsiniz. ( Nokta hatasız , çiziksiz cihaz , sıfır cihaz gibi ) 
Akıllı telefonlarınızı  gömlek cebi ve pantolonun arka ceplerinde taşımayın , manyetik ve metal  eşyaların bulunduğu ortama koymayın. 

Akıllı Cihazlarınıza Değer Verin ! 

Akıllı cihazlarımız için üretilmiş olan çakma ( Çin Malı ) yedek parça ve aksesuarları kullanmayın. Bu tür çakma ( Çin Malı ) aksesuar ve parçaları kullanmanız sonucu telefonunuzun şarj ve kulaklık girişlerinin bozulmasına hatta yanmasına sebep olabilir. Özellikle Apple cihaz kullanıcıları cihazlarınıza çakma parça ve aksesuar takmayın , orjinali ile değiştirin. 

Akıllı Cihazlarınızı Sevin - Onları Öpün ! 

Akıllı cihazlarımız için belirlenmiş uygulama mağazası dışındaki ortamlardan cihazınıza içerik yüklemek - indirmek cihazınıza virüs bulaşmasına ve ya bilgilerinizin 3.şahısların ellerine geçmesine sebep olabilir.  (iOS işletim sisteminde App Store , Android işletim sisteminde Google Play Store  gerçek uygulama mağazalarıdır.) 
Akıllı cihazlarınıza yüklediğiniz jailbreak , rom gibi işlemler mobil cihazınızın stabilitesine zarar vererek bozabilir. Akıllı cihazınıza uygulayacağınız bu işlemler sonucunda işlemci performansı sorunu yaşayabilir , pil kullanma sürenizi düşürebilirsiniz. 

Akıllı Cihazlarınızı Dinlendirin ! 

Günümüzde akıllı cihazlarımız her an yanımızda olduğu için sürekli onunla ilgilenebiliyoruz. Akıllı cihazımızı elinizden düşürmüyor , şarjı tükendikçe doldurma işlemini yapıyor , cihazın  dahili depolama belleğini  uygulama , müzik gibi verilerle dolduruyorsunuz , böyle yapmayın !  Fotoğraf , müzik video gibi kişisel verilerinizi  bir bulut üzerine ya da depolama uygulamasına  ve ya bilgisayarınıza yedekleyin. Akıllı cihazınız üzerinde yer açın , gereksiz ve kullanmadığınız uygulamaları kaldırın. Bu tür gereksiz uygulamalar  cihazınızın ram'ini tüketir , pil performansını düşürür. Akıllı cihazınızı  arada kapatın.  Ekran parlaklığını sonuna kadar açmayın ,  hem göz sağlınızı etkileyebilir hemde bataryayı. 

Akıllı Cihazlarınıza Küçük Süprizler Yapın ! 

Apple iOS işletim sistemine , Google Android işletim sistemine yeni sürüm verdikçe akıllı cihazlarımızı üreten firmalarda bu güncellemeyi telefonlarımıza veriyor. Telefonlarınızı güncel tutun.  Marketten indirdiğiniz uygulamaları güncel tutun. Telefon ve uygulama yazılımlarını güncel tutmak  eski sürümde oluşan hataları giderir ve mobil cihazımızın güvenliğini arttırır.  Yazılımın güncel olması sonucunda telefonumuz daha stabil ve akıcı bir kullanım olanağı sağlar. 

Akıllı Cihazlarınıza Değer Verdiğinizi Gösterin ! 

Akıllı cihazlarınızı , telefonlarınızı yetkili servislerde tamir ettirin. iPhone model cihazlara örnek verecek olursak özellikle parmak izi sensörü , 3D Touch v.s gibi özellikleri bulunan telefonları bir arıza durumunda  mahalledeki telefoncuya tamir ettirmeniz durumunda  cihazınızda bulunan bu özellikler kullanılmaz hale gelebilir. Ayrıca tanımadığınız yerlerde telefonunuzu tamir ettirdiğinizde  cihazlarınızın IMEI numaralarını çalabilirler. 

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.