İnternet

İnternet
iOS

iOS 10 Güncellemesiyle Birlikte Sistem Uygulamaları Silinmiyor !

iOS 10 İle Birlikte Sistem Uygulamaları Kaldırılmıyor



Merhaba Teknogip okurları bu makalemizde Apple'ın WWDC 2016 etkinliğinde duyurmuş olduğu  iOS 10 işletim sisteminin cihazlarımıza yüklü olarak gelen  sistem uygulamaları ( yerleşik uygulamaları )  cihazlarımız dan kaldırmaya Apple ' ın izin verdiğini sanıyorduk. Ancak işler sandığımız gibi olmadı , iOS 10 işletim sistemi aslında sistem uygulamalarını cihazlarımız dan silmediği ortaya çıktı !  

Geçtiğimiz makalemizde duyurduğumuz iOS 10 ile birlikte gelen özellik meğer yokmuş !  iOS 10 Güncellemesiyle Birlikte Sistem Uygulamalarını Kaldırabiliriz !  yazısına tıklayarak önceden yazmış olduğum makaleyi okuyabilirsiniz. Zaten ben demiştim verilen sistem uygulamalarını mobil cihazlarımız dan kaldırırsak cihazlarımızın Android 'den farkı kalmaz diye. 

Apple, iOS 10 güncellemesiyle birlikte sistem uygulamalarını sileceğimizi açıklamıştı. Bütün sistem uygulamaları olmasa da aşağıdaki listedeki uygulamaları cihazlarımız dan kaldırmaya yetkimiz olacaktı.

  • Apple Hava Durumu  Sistem uygulaması 
  • Apple Borsa  Sistem uygulaması
  • Apple Notlar  Sistem uygulaması
  • Apple Sesli Notlar  Sistem uygulaması
  • Apple Watch  Sistem uygulaması
  • Apple Müzik  Sistem uygulaması
  • Apple FaceTime  Sistem uygulaması
  • Apple iTunes Store  Sistem uygulaması
  • Apple Takvim  Sistem uygulaması
  • Apple Kişiler  Sistem uygulaması
  • Apple Videolar  Sistem uygulaması
  • Apple Hesap Makinesi  Sistem uygulaması
  • Apple İpuçları  Sistem uygulaması
  • Apple Pusula  Sistem uygulaması

Apple , WWDC 2016 etkinliğinde  yeni işletim sistemi iOS 10 güncellemesini mobil cihazlar için tanıtmıştı. Apple tarafından , iOS 10 işletim sistemiyle birlikte bir çok özellik mobil cihazlarımıza getiriliyordu. iOS 10 ile birlikte gelen  ve kullanıcılar tarafından en çok beğenilen özellik  kullanmadığımız sistem uygulamalarını mobil cihazlarımız dan silebilme izini olmuştu. 

iOS 10 Beta sürümünün kullanıcılara  sunulmasının ardından yeni gelen özellik ve fonksiyonlardan dolayı kullanıcılar  iOS 10 işletim sisteminden memnun kaldılar. Ancak , kullanıcılar  iOS 10 Beta sürümünü mobil cihazlarına yüklemelerinin ardından işin aslının  farklı olduğu ortaya çıktı. 


iOS 10 Güncellemesiyle Birlikte Yalnızca Uygulamaların Kısayolları Kaldırılabiliyor ! 

iOS işletim sistemine gelen iOS 10 Beta sürümünü kullanıcılar mobil cihazlarına yükledi. Ancak karşılaştıkları sonuç bizlere WWDC 2016 etkinliğinde duyurulan bilgilerle aynı olmadı. iOS 10 işletim sisteminde mobil cihazınızdan  herhangi bir yerleşik uygulamayı ( sistem uygulaması ) silmek istediğimizde ( iTunes Store Sistem uygulaması gibi )  normal bir şekilde uygulama kaldırma işlemini yapıyoruz. Bu işlemin ardından uygulama mobil cihazımızın ana ekranından yok oluyor.  Bunu gören kullanıcılar sistem uygulamalarını tamamen sildiğini zannediyor . Ancak , işler öyle değilmiş ,  kaldırmak istediğimiz sistem uygulamasının sadece kısayolunu ana ekrandan kaldırabiliyor muşuz . 



Bir Apple kullanıcısı iOS 10 Beta sürümünü mobil cihazına yükleyerek sistem uygulamalarını kaldırmış . Mail sistem uygulamasını mobil cihazından kaldıran kullanıcı ,  mobil cihazında gezinirken herhangi bir e-posta linkinte tıkladığında Mail sistem uygulamasını geri yüklemesi için App Stora ' a otomatik olarak yönlendiriliyormuş. Apple kullanıcısı  uygulamayı mobil cihazına geri yüklediğinde hiç bir indirme işlemi yapmadan sistem uygulamasını direk olarak aktif hale getirdiğini fark etmiş .

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.