İnternet

İnternet
Android

Android Cihazınızda Wi-Fi Hızını Yükseltme !

Android Wi-Fi Hızımızı  Nasıl Arttırırız ? 



Merhaba Teknogip okurları bu makalemde Android işletim sistemine sahip mobil cihazımızda bağlı olduğumuz Wi-Fi ağındaki hızımızı nasıl arttıracağımızdan bahsedeceğim.

Android işletim sistemine sahip mobil cihazınızda Wi-Fi hızınızı en az 5 kat daha hızlı olmasını istiyorsanız bu makaleme göz atmalısınız.

Yüklü miktarda para verip  50 Mbps bant genişliğine sahip  bir internet alıyoruz. Aldığımız bu internetin 5 Mbps hız vermesi gerçektende  sinir bozucu değil mi ? Bunun nedenini internet sağlayıcımıza sorduğumuzdaysa  teknik bir arıza yoksa  sorun bizde yani kullanıcılarda oluyor.

İnternetin hızının düşük olmasının sebebi neden bizde ?  Kurulum aşaması sırasında internetin hızı için  frekans seçimi çok önemli. İnternetin hızlı olması için en kusursuz frekansı seçmemiz gereklidir. Eğer frekans seçimini rastgele yaparsanız modeminiz tonlarca frekans içinden karşısına çıkan ilk frekansı sizlere sınar ve bu frekans üzerinden internete girersiniz.

Bütün bunları neden anlattım ? 

Android işletim sistemine sunulan bir uygulama internetiniz için en uygun  frekansı sizin için tespit edebiliyor.
Android işletim sistemine geliştirici kişiler tarafından sunulan  bir uygulama ile internet hızımızı yükseltebiliriz. Wi-Fi Analyzer uygulaması  sayesinde internet hızımızı yükselteceğiz.

Wi-Fi Analyzer uygulaması sayesinde en uygun frekans kanalını tespik ettikten sonra yapmanız gereken tek şey  modem ayarlarınıza girip  tespit edilen frekans kanalını aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Wi-Fi Analyzer uygulamasını indirip yapmanız gerekenleri şu şekilde açılayalım : 

Wi-Fi Analyzer uygulamasını  yükleyip açtıktan sonra ana ekranda sol taraftaki göz simgesine basıp '' Kanal Reytingi '' seçeneğine dokunalım.
Karşımıza çıkan seçeneklerden Ünlem ( ! ) işaretini seçtikten sonra bağlı olduğumuz ağı işaretleyelim.
Karşımıza çıkan listeden en yüksek değerlere sahip ağı  herhangi bir yere kayıt edelim . Ağı kayıt ettikten sonra bilgisayarıma  geçip  modem ayarlarına girelim.
Kullandığınız modeme göre Set - Up menüsü değişebilir, ''Kanal '' ve ya '' Channel '' seçeneğini bulup bundan önceki adımda kayıt ettiğimiz  ağı aktif hale getirmelisiniz.



Bu yöntemleri yapmadan önce BURAYA tıklayarak internetinizin hızını test edebilirsiniz. İnternetinizin hızını test ederek  bu yöntemden sonra internetinizin hızındaki değişikliği ortaya çıkaracaktır. Bu işlemleri yaptıktan sonra bir kez daha hız testi yapın. Göreceksiniz ki hız testiniz başarılı çıkacaktır. Bu işlem sonucunda hızınız artmışsa bir teşekkürü çok görmeyin. Makalemiz faydalıysa lütfen yorum yapın. Makalemizi beğendiniz mi ? 

Wi-Fi Analyzer Uygulamasını Nasıl İndirebilirim ? 

Wi-Fi Analyzer uygulaması Google Play Store'da ücretisiz olarak bulunmaktadır. Wi-Fi Analyzer uygulamasını aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz. 


-Bu yazı için arama sonuçları- 
Wi-Fİ analyzer , wifi analyzer, wifi analyzer indir, wifi analyzer download , wifi analyzer apk, wifi analyzer apk indir, wifi analyzer apk,  wifi analyzer apk download , wifi analyzer ,Teknogip, Güncel İnternet Platformu, Türkiye'nin En Güncel İnternet Platformu 

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.