İnternet

İnternet
Windows

Windows'ta Dosyalarımızı Nasıl Gizleriz ? ? ?

Windows İşletim Sisteminde Dosya Gizleme Nasıl Yapılır ?




Merhaba Teknogip okurları bu gün sizlere  Windows işletim sisteminde  dosyalarımızı nasıl gizleriz onu anlatacağım.İşlem çok basit.Bu makalemi beğendiyseniz lütfen yorum yapın.
Konuya geçelim;

Windows işletim sisteminde “cmd” komut istemini açalım. Başlat menüsünden Çalıştır’a tıklayıp  cmd yazalım ya da   klavye kısa yollarıyla  Windows + R tuşlarına basıp  Çalıştır uygulamasına “cmd” yazarak açabilirsiniz.

Şimdi ise windows işletim sisteminde dosya gizleme komutuna gelelim.
Gizli yapmak istediğimiz  dosyanın konumunu  “attrib +s +h” komutuyla beraber yazalım. Örnek verecek olursak ;  


“attrib +s +h C:\Users\Oğuzhan\Desktop\Teknogip”
Tabiki  kullanıcı ve dosya adları farklılık gösterecektir.
Bu işlem sonucunda dosyamız başarılı bir şekilde gizlenmiş olduğunu göreceksiniz.

Gizlenen dosyayı geri almak eski görünür haline getirmek için  ne yapmak gerekli ? 

Windows işletim sisteminde şu komutu vererek gizli dosyalarımızı görünür hale getirebiliriz.

“attrib -s -h C:\Users\Oğuzhan\Desktop\Teknogip”
Bütün bu kodlardan daha basit bir yoluda var.Hemen basit yolunu göstereyim.Öncelikle dosyaya sağ tıklayıp ''Gizli'' butonunu seçiyorsunuz.

Sonra şu adımları izleyelim; Başlat>Denetim Masası>Denetim Masasında Ara Butonu>Klasör Seçenekleri>Gizli Dosya ve Klasörleri Göster Seçeneğine tıklayıp açılan sayfada Görünümden Gizli Dosya ve Klasörleri Göster ya da Gizli Dosya ve Klasörleri Gösterme butonlarına basıp uygulaya basabilirsiniz.Resimli olarak ifade edeyim.

 Sizde klasör ve ya dosyalarınızı gizliyor musunuz Bu makalemiz faydalı mıydı ? Makalemi beğendiyseniz lütfen yorum yapın.
-Bu yazı için arama sonuçları-
Windows'ta dosyaları gizleme,Windows'ta dosyaları gizleme nasıl yapılır,Windows'ta dosyaları gizleme yapımı, Windows'ta dosyaları gizle, Windows'ta dosyaları gizlemek,windows'ta dosyaları gizlemek nedir,  dosyaları gizlemek, Windows'ta klasörleri gizleme, Windows'ta klasörleri gizleme nasıl yapılır, Windows'ta klasörleri gizleme yapımı, Windows'ta klasörleri gizle, Windows'ta klasörleri gizlemek, Windows'ta klasörleri gizleme nedir, klasörleri gizlemek, teknogip,  güncel internet platformu

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

4 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.