İnternet

İnternet
Android

Silinen Dosyaları Geri Yükleme Nasıl Yapılır ?

Android Cihazımızda Silinen Dosyaları Geri Nasıl Getirebiliriz



Merhaba Teknogip okurları uzun zamandır mobil cihazlarımızda işe yarıyacak bilgiler vermediğimizi fark ettim. Bu yüzden bu makalemde Android işletim sistemine sahip mobil cihazımızda  isteyerek ya da yanlışlıkla sildiğimiz dosyaları nasıl geri yükleriz onu anlatacağım.

Herhangi bir disk ve ya depolama aracı üzerine yazılan veriler silinince ya da kaybolunca  verilerimizin üstünde herhangi bir değişiklik yapılmadıysa yani  üstüne yeni bir veri yazılmamışsa  silinen verilerimizi aradan zaman geçmiş olsa bile kalan bağlantılardan kurtarabiliyoruz. Dosyalarımızı kurtarma işlemlerinin bir çok yöntemi var ama bu yöntemler için Android cihazımıza root vs. işlemler uygulamak durumunda kalabiliyoruz. Bu yüzden siz Teknogip okurlarına daha kolay bir çözüm sunacağız. Masaüstü cihazlarımızdan yani bilgisayarımızdan uygulayacağımız bu işlemler daha kolay. Windows işletim sistemine kuracağımız 3 MB dosya boyutuna sahip ücretsiz bir program yardımıyla rahatlıkla dosya kurtarma işlemini yapabiliyoruz.  7-Data Recovery Suite programı yardımıyla  ücretsiz bir şekilde root yetkisi olmadan silinen dosyalarımızı geri getirme işlemini anlatacağız. 7-Data Recovery Suite programıyla birlikte mobil cihazımızda silmiş olduğumuz dosyaları geri getireceğiz. 

7-Data Recovery Suite Programı Hangi Dosya Uzantılarını Destekler ? 

7-Data Recovery Suite  programı JPG , GIF , PNG , TIFF , PSD , AVI , MP3 , MP4 , WAV ve WMA formatına sahip dosya uzantılarını geri getirebilir.

7-Data Recovery Suite  programını bilgisayarınıza indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir. 7-Data Recovery Suite programı tamamen ücretsizdir ! 








7-Data Recovery Suite Programını Nasıl Kullanabilirim ?

Öncelikle mobil cihazımızda Geliştirici Seçeneklerini açmak gerekiyor. Geliştirici Seçeneklerini açtıktan sonra USB Hata Ayıklama Modunu devreye sokun ve mobil cihazınızı USB ara kablosu yardımıyla bilgisayarınıza bağlayın. Geliştirici seçeneklerini nasıl açacağınızı bilmiyor musunuz ?  Geliştirici Seçeneklerini aktif hale getirmeyi  buradaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Yukarıdaki indirme bağlantısına tıklayarak ücretsiz bir şekilde indirip bilgisayarımıza  7 - Data Recovery Suite programını kuralım. 

Bilgisayarımızda  mobil cihazımızın driverleri yüklü olmalı. Aksi takdirde 7 - Data Recovery Suite programı mobil cihazımızı görmeyecektir.

7 - Data Recovery Suite programında Android Kurtar butonunu seçelim.

7 - Data Recovery Suite programı mobil cihazımızı görünce  Sonraki seçeneğine tıklayalım.

7 - Data Recovery Suite programı mobil cihazımızın sürücüsünü tarıyacaktır.  Sürücü tarandıktan sonra  kurtarmak istediğimiz veri dizinini seçerek dosyalarımızı kurtarabiliriz. ( Dizin ne demek oluyor ? Dizine örnek verecek olursak Android > DCIM  dizini )

Kurtaracağımız dizini belirledikten sonra Kaydet seçeneğine tıklayarak kurtarılcak dosyaların bilgisayarımızda nereye kaydedileceğini belirlemeniz yeterlidir. Bu kadar basit bir şekilde verilerimizi kurtarabiliriz.

Bu makalemiz Faydalı mıydı ? Sizde mobil cihazınızda 7- Data Recovery Suite programını kullanıyor musunuz ? 


About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.