İnternet

İnternet
iOS

iPhone - iPad Cihazınızı Hızlandıracak İpuçları !

iOS İşletim Sistemine Sahip iPhone - iPad Cihazlarınızı Hızlandıracak İpuçları








Merhaba Teknogip okurları bu makalemizde sizlerle iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve tabletlerimizi hızlandırabilmek için yapmanız gerekenleri sizin için listeledik. iOS işletim sistemine sahip iPhone , iPad - iPad Touch cihazlarınızı hızlandırabilecek ipuçları makalemizin devamında ...

Akıllı cihazlarımız zamanla ve ya yeni sürüm güncellemelerinin verilmesiyle birlikte yavaşlamaya ya da kasmaya başlayabilir. Biz Teknogip ekibi olarak yavaşlayan akıllı cihazlarınızı hızlandıracak ipuçlarını siz değerli okurlarımız için derledik. Sizin için derlemiş olduğumuz ipuçlarını akıllı cihazlarınıza uygulayarak cihazlarınızı gözle görülür derecede hızlandırabilirsiniz. 

     Akıllı Cihazlarınızı Resetleyin ! 
Akıllı cihazlarınızı resetlemek için yapmanız gereken işlem oldukça basit. iPhone , iPad - iPad Touch cihazlarınızda güç (power button) düğmesine ''Kapatmak İçin Kaydır'' yazısını görene kadar basılı tutun. ''Kapatmak İçin Kaydır'' yazısı ekrana gelince ana ekran tuşuna (Home button) 10 - 15 saniye kadar basılı tutun. Yapacağınız bu işlem sonucunda akıllı cihazın ram belleğini temizleyerek cihazın performansını arttırabilirsiniz. 

     Akıllı Cihazınızda Hareketleri Azaltın ! 
Akıllı cihazlarınızda bulunun animasyon ve efektleri azaltarak akıllı cihazınızın performansını arttırabilirsiniz. Animasyon ve efektleri azaltmak için yapmanız gereken tek şey vereceğim adımları izlemektir. İzlemeniz gereken adımlar : Ayarlar > Genel > Erişebilirlik > Hareketleri Azalt > Kapalı

     Akıllı Cihazınızda Arka Planda Uygulama Yenileme Özelliğine Dikkat Edin ! 
Akıllı cihazlarımıza bir çok uygulama yüklüyoruz  fakat her yüklediğimiz uygulamanın arka planda yenilenmesine gerek yoktur. Arka planda yapılan işlemler cihazınızı yorabilir ve stabilitesine etki eder. Akıllı cihazınıza yüklediğiniz uygulamalar arasında gereksiz olarak gördüğünüz uygulamaları kapalı duruma getiriniz. Arka planda yenilenen uygulamaları kapatmak için şu adımları izlemeniz yeterlidir : Ayarlar > Genel > Arka planda Yenilenen Uygulamalar > Gereksiz olarak gördüğünüz uygulamaları kapatınız. 

     Akıllı Cihazlarınızda Spotlight Aramalarınızı Sınırlayın !
Apple marka akıllı cihazlarda bulunan spotlight arama özelliği aramak istediğimiz içeriğe kolay yoldan ulaşmamıza yarıyor fakat spotlight fonksiyonunu sınırlayarak akıllı cihazlarımızın performansını arttırabiliriz. Spotlight aramalarını sınırlamak için şu adımları izlemeniz yeterlidir : Ayarlar > Genel > Spotlight Araması > Gereksiz olarak gördüğünüz uygulamaları kapalı duruma getiriniz. 

     Akıllı Cihazlarınızda Sesli Asistan Siri Önerilerini Kapalı Duruma Getirin !
Apple Şirketinin tasarlamış olduğu iOS işletim sisteminde bulunan sesli asistan Siri şüphesiz bir çok fonksiyon ile birlikte bizlere kolaylık sağlıyor. Sesli asistan Siri bize yardımcı olmak için bizlere öneride bulunuyor. Siri önerileri akıllı cihazlarımızı yorabiliyor bu yüzden Siri önerilerini kapalı duruma getirmenizi öneriyoruz. Siri önerilerini kapatarak akıllı cihazlarımızı daha stabil hale getirebilir cihazımızın performansını arttırabiliriz. Sesli asistan Siri önerlilerini kapatmak için şu adımları izlemeniz yeterlidir :  Ayarlar > Genel > Spotlight Araması > Sini Önerileri > Devre Dışı seçeneğiyle birlikte kapatabiliriz. 

     Akıllı Cihazlarınızı Sıfırlayın ! 
Akıllı cihazlarımız kullanmamıza bağlı olarak zamanla kasmaya donmaya  başlar ve cihazımızın performansı düşer. Akıllı cihazlarımıza yüklediğimiz  mp3 , mp4 , fotoğraf , video gibi kişisel dosyalarımız da  cihazlarımızı yavaşlatabiliyor. Bu tür dosyaları bulut ortamına aktararak cihazlarınızı hızlandırabilirsiniz.  Akıllı cihazımızı sıfırlamak için şu adımları izlemeniz yeterlidir : Ayarlar > Genel > Reset > Tüm İçeriği ve Ayarları Sıfırla  seçeneğiyle birlikte cihazımızı sıfırlayabiliriz. Akıllı cihazlarımızı sıfırlama işlemini yapınca  cihazımızı tamamen siler. 

İsterseniz iOS işletim sistemine sahip akıllı cihazlara format atmayla ilgili yazmış olduğumuz makaleye de göz atabilirsiniz.  iPhone - iPad - iPad Touch Format Atma Sıfırlama Reset bağlantısına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.