İnternet

İnternet
Gündem

iOS 10 Güncellemesiyle Birlikte Kaydırarak Kilit Açmaya Son !

iOS 10 İle Birlikte Kaydırarak Kilit Açma Özelliği Artık Yok

 
Merhaba Teknogip okurları bir önceki makalemizde bahsetmiştik iPhone 7 ile birlikte Home tuşu değişiyor diye bu makalemizde ise iOS 10 Beta sürümünden itibaren kaydırarak açma özelliğinin artık bulunmadığından bahsedeceğiz. Bir önceki makaleme ulaşmak  için iPhone 7 Home Tuşu Nasıl Bir Görünüme Sahip Olacak yazısına tıklayarak  ulaşabilirsiniz. 

WWDC 2016 etkinliğinde iOS 10 hakkında bir çok bilgi verildi ama  iOS 10 hakkında verilmeyen detaylar ortaya çıktı. iPhone cihaz modellerinin ilk modelleri olan iPhone 2G  cihaz modelinden itibaren kilit ekranında kullanılan kaydırarak açma özelliği iOS 10  yeni sürümünden itibaren kullanılmıyor. 

WWDC 2016 etkinliğinde iOS 10 Beta sürümüyle birlikte test aşamasında kullanıcılara ve geliştiricilere yayınlandı. iOS 10 'a bir çok yeni özellik geldi fakat bu yeni özellikler beraberinde eskiden beri kullanılan özellikleri de götürmüş bulunmakta.

 Kilit Ekranında Kaydırarak Açma  Yerine iOS 10 ile Birlikte Ana Ekran Tuşu İle Açma Sağlanacak ! 

Apple şirketi  tarafından piyasaya çıkarılan ilk iPhone 2007 yılında tanıtıldı. İlk iPhone 'daki dikkat çekici özellik olan dokunmatik ekran fonksiyonunu ortaya koymak için iPhone kilit ekranına  '' kaydırarak ekran kilidini açma '' fonksiyonunu getirmişlerdi.

Piyasaya ilk çıkdığı dönemlerde dokunmatik ekranla birlikte gelen bu özellik bir çok kullanıcının ilgisini  çekmeyi başarmıştı. '' Kaydırarak açma ''  özelliği  geldikten sonra iOS işletim sisteminin bütün sürümlerinde  kullanılmaya başladı  ve bu özellik WWDC 2016 etkinliğinde tanıtılan iOS 10 ile birlikte yerini '' Ana Ekran Tuşu '' ile açmaya bıraktı.

'' Kaydırarak Kilit Açma '' fonksiyonuna ilk darbe Touch ID ( Parmak izi tarayıcısı ) 'nin iPhone 5S modeliyle birlikte gelmesiyle vuruldu. Touch ID  sayesinde  '' ana ekran tuşuna '' basılı tutarak cihazımızın kilidini açabiliyorduk. Touch ID özelliği gelmesine rağmen iOS 10 ile birlikte ekranı '' kaydırarak kilit açma ''  özelliği de  kullanımdan kalktı.

En sağdaki görselde iOS 10 Duvar kağının en altında görüldüğü gibi '' Press home to open ''  kaydırarak kilit açma özelliği artık bulunmamaktadır.


About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.