İnternet

İnternet
iOS

iPhone - iPad Format Atma Sıfırlama Reset Atma

iPhone - iPad Format Atma  Sıfırlama Reset



Merhaba Teknogip okurları  bu makalemde Apple firmasının ürettiği iPhone ve iPad cihazımıza format nasıl atılır onu göstereceğim.

iPhone - iPad  cihazımıza neden format atarız ? 

iPhone - iPad cihazımıza format atma işlemini  cihazımıza virüs bulaşmışsa , cihazımıza Jailbreak atıyorsak (kırma işlemi) ondan dolayı cihazımız açılışta elma logosunda kalıyorsa ya da yeni sürüm yüklediniz ve bu sürümden dolayı ayarlarda sorun oluşuyorsa örneğin iPhone 4S  için iOS 9.3.2 verdiler şarjı çabuk bitiyor  bu tür sorunlarla karşılaştığınızda en iyi çözüm cihazınıza format atmak olacaktır.

iPhone - iPad cihazımıza format işlemi ortam verileri kişisel veriler  dahil cihazımızda olan bütün bilgileri  kalıcı olarak siler ve cihazımızı fabrika ayarlarına geri getirir. O yüzden cihazımıza format atmadan önce cihazımızı yedekleyin. iCloud ya da iTunes ile rahatlıkla cihazı yedekleyebilirsiniz.

Bu madde önemli !!!  iPhone - iPad cihazımıza format atmadan önce cihazımızın en az %50 şarjı olması lazım yani cihaz format sırasında kapanırsa hiç iyi olmaz . 

iPhone - iPad sıfırlama işlemini bir önceki makalemde vermiştim. BURAYA tıklayarak o makaleme ulaşabilirsiniz.

iPhone - iPad cihazımıza format atmak için bilgisayar yardımı gerekli. Bilgisayardan Apple firmasının sunduğu iTunes programını indirin.

iTunes'i indirdikten sonra programı bilgisayarımıza kuralım. (Setup > next > next > finish :D ) 

iTunes'i kurduktan sonra bilgisayarda açalım.

Format atacağımız iPhone - iPad cihazımızı kapatalım. Eğer elma logosunda kaldıysa cihazın Power tuşu (Güç Tuşu/ Açma Kapama) ile Home tuşuna (Ekrandaki tek tuş ) aynı anda basalım cihaz kapanacaktır. 

Şimdi cihazımızı DFU ya da Recovery Moda alalım. 

iPhone - iPad cihazımızda Home tuşu (Ekrandaki tek tuş )  ona basılı tutalım ve bu işlemler sırasında iPhone - iPad 'i bilgisayara  kablo ile bağlı tutun. 

Eğer yukarıdaki yöntem ile denediniz olmadıysa şu işlemi yapın. Cihaz açıksa ve elmada kaldıysa Power  tuşu (Güç Tuşu/ Açma Kapama)  ile Home tuşuna (Ekrandaki tek tuş ) aynı anda basalım cihaz kapanacaktır.  

Cihaz kapanınca Power tuşu (Güç Tuşu/ Açma Kapama)  3 saniye basalım cihaz açılacaktır. Şimdi cihaz açılınca tekrar Power  tuşu (Güç Tuşu/ Açma Kapama)  ile Home tuşuna (Ekrandaki tek tuş ) aynı anda basalım cihaz kapanacaktır kapanınca   Power  tuşu (Güç Tuşu/ Açma Kapama) 'ndan elimizi çekelim ve Home tuşu (Ekrandaki tek tuş )'na basmaya devam edelim. Bu işlem sırasında cihazımız bilgisayara kabloyla bağlı olsun.

Eğer başarılı bir şekilde işlemleri yaptıysanız cihazımızın ekranında iTunes logosu belirecektir.




Bu işlemler sonucunda iTunes cihazımızı görecek ve Kurtarma Modunda bir iPhone - iPad bulundu diye karşımıza  bir kutu çıkacaktır.



iTunes cihazımızı tanımlayınca Geri Yükle (Recovery Mod)  açılacaktır. Burada tek yapmamız gereken   Geri Yükle  butonuna basmaktır. Eskiden  cihazın iOS sürümünü indirmişseniz burda Geri Yükleye Shift tuşuna basılı şekilde dokunup restore dosyasını seçin.



Cihazımız geri yüklemeye başlayınca yukarıdaki cihazımızın ekranında yukarıdaki gibi olacaktır. Burada yapmanız gereken tek şey cihazın bağlantısını koparmamak.



-Bu yazı için arama sonuçları-

iPhone - iPad format atma, iPhone - iPad format atımı , iPhone - iPad format , iPhone - iPad elma logosunda kalıyor,  iPhone - iPad elma logosunda kalıyor ne yapmam gerek , iPhone - iPad cihazı sıfırlama , iPhone - iPad cihaz açılmıyor,  iPhone - iPad elmada kalıyor, iPhone  açılmıyor , iPhone elmada kalıyor, iPhone elma logosunda kalıyor, iPad açılmıyor , iPad elmada kalıyor, iPad elma logosunda kalıyor, iPhone - iPad açılmıyorsa, iPhone - iPad açılmıyor , iPhone - iPad açılmadığında yapılması gereken, elma logosu, elma , elma logosu gelip gidiyor, elma logosu geliyor, elma logosu takılı kaldı, elma logosu  kaldı, elma logosu 5 sanıye yanıp sönüyor, elma logosunda kilitlenme , apple logosu , iphone elma logosu gelip gidiyor, iphone elma logosu gelip gidiyor , teknogip , güncel internet platformu, Türkiye'nin en güncel teknoloji platformu 





About Oğuzhan EVLİYAOĞLU

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.