Suyu Kızartıp Yemek Mümkün Mü ?
Merhaba Teknogip okurları bu gün sizlere çok ilginç bir haberim var. Hayatınızda hiç su kızartması yemişmiydiniz ? Bir internet kullanıcısı tarihteki ilk su kızartmasını yaptı. Yapılan bu kızartmayı denemek ister miydiniz ?
YouTube 'da dolaşmışsanız internette çok ilginç fikirlere sahip bir çok insanın olduğunu görmüşsünüzdür. Böyle ilginç fikire sahip olan Jonathan Marcus adlı biri , yemek kültüründe tarihe geçecek bir başarıyı yakaladı.
Günümüz yemeklerinde bir çok yemeğin kızartıldığını biliyoruz. Bu yüzden Jonathan Marcus, '' Suyu neden kızartmıyoruz ? '' sorusuna cevap aramış olsa gerek adam suyu kızartmış . Jonathan Marcus suyu nasıl kızartabileceğini çok düşünmüş ve sonunda suyu kızartmanın yolunu Kalsiyum Alginatta bulmuş. Kalsiyum Alginatta suyla karışım halinde bulunduğunda suyu emip tamamen saydamlaşır. Jonathan Marcus bu özel madde sayesinde suyu katı bir forma büründürerek suyu kızartmak için işe yarıyacağını düşünmüş.
Jonathan Marcus Kalsiyum Alginatta sayesinde katılaşan suyu , kızgın yağ ile tepkimeye sokmamak ve kızartmanın daha lezzetli bir hale sokmak için un , yumurta gibi değişik yemeklerde işe yarıyan materyallerle kullanıyor. Jonathan Marcus elde ettiği karışımları hazırlayınca yemek kızartma makinesi olan fritözde kızartıyor. Jonathan Marcus 'un yaptığı bu kızartma işlevi yaklaşık iki dakika sürüyor ve başarıyla Su Kızartması yapıyor.
Jonathan Marcusun yaptığı su kızartmasını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.
Dipçe : Su kızartmasını beğendiniz mi ? Eğer beğendiyseniz ve ya sırf denemek için sizde su kızartması yapmak ister misiniz ? ? ? Eğer su kızartması yapmak isterseniz suyun dış katmanının delinebileceğini ve kızgın yağ ile suyun tepkimeye girebileceğini unutmayın. Bu tepkime sonucu ( Kızgın yağ + Su ) neler olabileceğini hatırlatmamıza gerek var mı ? Biz genede hatırlatalım dedik ve aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kızgın yağ ile su tepkimeye girerse ne olacağını izleyebilirsiniz. Kendinizi yakmayın , takipte kalın hoşçakalın !
0 yorum:
Yorum Gönder